"Als er iets is wat mensen nu kan samenbrengen, dan is het toch "Tiger King", niet?"

"Van de ene verbazing in de andere, met grote ogen genietend van hetgeen zich op het scherm afspeelt." Zo was te lezen in een van de vele reacties op de opmerkelijke Netflix-documentaire "Tiger King" die het reilen en zeilen in de wereld van een aantal Amerikaanse privédierentuinen onder de loep neemt. Met vooral een blik op het, op zijn zachtst uitgedrukt, excentrieke leven van dierentuineigenaar Joe Exotic, die voortdurend in de clinch ligt met de al niet minder excentrieke dierenrechtenactiviste Carole Baskin. Haar tweede, rijke echtgenoot verdween in mysterieuze omstandigheden, zelfs met de insinuatie dat Baskin hem liet oppeuzelen door haar eigen tijgers. Tim Scott uit Austin, in de Amerikaanse staat Texas, wilde wel eens weten wat de pakjesbezorgers, die hij in deze tijden van quarantaine vaak laat langskomen, over deze kwestie dachten en stelde hen op zijn deur de vraag of Baskin haar echtgenoot al dan niet liet vermoorden. Een tweet hieromtrent ging daarna snel viraal.

Dat de tweet zo’n succes had, had natuurlijk alles te maken met het onderwerp dat Scott aankaartte, want "Tiger King" is wereldwijd momenteel een van de meest bekeken en meest besproken documentaires. Zelfs president Donald Trump kwam er onlangs op terug, toen hij aankaartte een mogelijke amnestie voor Joe Exotic, die momenteel een gevangenisstraf uitzit, te overwegen.

Het onderwerp leeft dus duidelijk en dat leidde bij Tim Scott tot volgende vraag op zijn voordeur:

Intussen werd de tweet bijna een half miljoen keer geliket. Scott op nieuwswebsite Good Morning America: "Ik had al zoveel reacties op het internet over "Tiger King" gezien, dat ik dacht: “Als er één manier is om ons, nu we in quarantaine moeten blijven, samen te brengen, dan is het wel rond dit programma. Ik heb alvast de serie op anderhalve dag helemaal uitgekeken. Iedere aflevering wordt het almaar zotter. Je mond valt constant open omdat je van de ene verbazing in de andere valt."

"Maar ja, in deze tijden van quarantaine, met wie moet je dan daarover in discussie gaan?", vroeg hij zich af op nieuwswebsite BoredPanda, "En zo kwam ik terecht bij de pakjesbezorgers, die we eigenlijk al een lange tijd niet meer over de vloer gehad hadden. Dus, waarom geen band met hen aangaan? Misschien kon ik hen in deze drukke tijden ook een glimlach op het gezicht doen toveren. Bovendien, mocht het een succes zijn, dan konden we misschien nog als beste vrienden uit dit verhaal stappen, niet?"

"Dat de tweet viraal gegaan is, met zoveel positieve reacties, is een hart onder de riem. Mensen hebben echt wel nood aan iets om mee te lachen."

De tweet leidde intussen ook tot een meme, waarbij de vraag dan veranderd werd:

En wat Carole Baskin betreft, die liet intussen weten dat de documentaire "vol leugens en ongegronde insinuaties" zit. Met verdeelde meningen op sociale media tot gevolg:

Meest gelezen