Foto: Sebastiaan Marynissen

Corona doet website voor kleurenwiezen ontploffen: tot 60 keer meer bezoekers per dag

De website van Sebastiaan Marynissen uit Laarne, waar je online kunt kleurenwiezen, kent sinds de coronamaatregelen een ongeziene groei. Whisthub begon als een hobbyproject, maar blijkt nu een ideale vervanger van kaartavonden in coronatijden.

Burgerlijk ingenieur Sebastiaan Marynissen uit Laarne maakte in december 2019 een online platform om te kleurenwiezen. Hij liep al lang met het idee rond. In de middelbare school speelde hij het spel over de middag, maar de kaartmakkers gingen elk hun eigen weg aan de universiteit. Daar groeide het idee om een platform te maken, waar deelnemers virtueel het spel kunnen spelen.

Hij had nooit kunnen vermoeden dat de website zo populair zou worden door corona: “Sinds de lockdown is het aantal gebruikers enorm gestegen”, vertelt Marynissen. “Voor de crisis waren er 100 gebruikers per dag, tegenwoordig zijn er gemiddeld 6.000 per dag. Zestig keer meer dus.”

Niet de bedoeling om winst te maken

Winst wil Sebastiaan Marynissen er niet mee maken. “Op whisthub.com kan je gratis kleurenwiezen”, vertelt hij. “Je kunt met vrienden spelen, maar ook met onbekenden. Wie het spel nog niet kent, kan oefenen tegen de computer.” De kosten om de website te onderhouden kan hij dekken dankzij vrijwillige donaties.

Door de grote belangstelling sleutelt Marynissen constant aan de website: “Ik heb onlangs nog videochat toegevoegd. Veel mensen gebruikten Skype om elkaar te zien, maar dat kan nu gewoon ook met de website.”

Doordat de deelnemers niet fysiek aan dezelfde tafel zitten, bestaat de kans dat er valsgespeeld zal worden. Maar daar maakt Marynissen zich weinig zorgen over: “Teamgenoten kunnen inderdaad via een andere app hun kaarten aan elkaar laten zien of afspraken maken... Maar hier wordt niet voor geld gespeeld, dus reken ik op de fair play van de spelers. Het moet plezant blijven.”

kasto80

Meest gelezen