Radio 2

Dader bekent moord op pizzeria-uitbater in Strombeek-Bever

Een 35-jarige man met de Albanese nationaliteit geeft toe dat hij woensdagavond een pizzeria-uitbater uit Strombeek-Bever heeft doodgeschoten. Waarom hij de man vermoord heeft, wil hij voorlopig niet zeggen. 

Woensdagavond werd het centrum van Strombeek-Bever bij Grimbergen opgeschrikt door een schietpartij. Een buurtbewoner hoorde een zware ruzie in een pizzeria en verwittigde de politie. Die vond de 42-jarige uitbater van het pizzarestaurant terug met een schotwonde. De man werd nog gereanimeerd, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Auto in brand gestoken en gevlucht op plooifiets

"Uit het buurtonderzoek is gebleken dat een persoon met een rode jas rond het tijdstip van de feiten de pizzeria verlaten heeft”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. “Kort nadien werd in de Sint-Annastraat in Meise een uitgebrande wagen met een achtergelaten vuurwapen aangetroffen. Volgens getuigen werd de wagen in brand gestoken door een man met een rode jas die nadien wegvluchtte op een plooifiets." In Merchtem kon de politie een 35-jarige Albanese man met de plooifiets en verschroeide kledij oppakken. De man is aangehouden op verdenking van moord.

Meest gelezen