Geselecteerde Limburgse woonzorgcentra bijna allemaal getest

Limburg telt dertien woonzorgcentra waar bewoners en personeel getest worden. Tien van de dertien woonzorgcentra zijn zwaar getroffen door het coronavirus. 

In Katharinadal in Hasselt zijn ze sinds vanochtend stalen aan het nemen van de bewoners.  Zodra dat gebeurd is zijn de personeelsleden aan de beurt. Directeur Kristof Vervloesem: “Twee huisartsen doen de testen bij de bewoners. Het personeel wordt getest door onze bedrijfsarts. Bij de testen zit ook een verbeterde handleiding zodat alles juist gebeurt en de resultaten betrouwbaar zijn.”

Pasen

De uitslag van de tests volgt zo snel mogelijk, al kan Pasen voor vertraging zorgen. “Zaterdagavond zouden we mogelijk al resultaten kunnen hebben. Anders zal het pas voor dinsdagmorgen zijn,” klinkt het bij directeur Vervloesem.

In de twee Hasseltse woonzorgcentra van Hoge Vijf, Banneux en Stadspark, zijn ze vanochtend gestart met testen en in het Prinsenhof in Beringen wordt vrijdagnamiddag getest. In de woonzorgcentra Triamant Haspengouw en Serrenhof in Sint-truiden zijn de tests gisteren gebeurd.  Daar is het wachten op de uitslagen, ten vroegste vrijdag laat in de namiddag.

Ook in woonzorgcentrum ’t Kempke in Stokkem zijn er al tests gebeurd, maar enkel bij bewoners, niet bij het personeel.

Meest gelezen