De leverancier samen met de burgemeester van Glabbeek en de directeur van het woonzorgcentrum.

Glabbeek koopt zelf zuurstofflessen voor woonzorgcentrum: “Willen niet op overheid wachten”

De gemeente Glabbeek heeft op eigen initiatief 50 flessen zuurstof gekocht voor woonzorgcentrum Den Boomgaard. Steeds meer woonzorgcentra kampen met een tekort aan zuurstofflessen nu bewoners vaker besmet raken met het coronavirus. De burgemeester van Glabbeek wil niet wachten tot het virus zou uitbreken. 

“In Den Boomgaard zijn er momenteel nog geen besmettingen", legt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) uit. "Maar we willen niet wachten op een uitbraak om een voorraad medisch materiaal aan te leggen." De gemeente heeft de afgelopen dagen al een voorraad zuurstofmaskers, medische mondmaskers en handschoenen geleverd in het woonzorgcentrum.

Zelf alles regelen

“Dankzij een inwoner konden we gisteren ook 50 flessen medische zuurstof bestellen. Drie uur later werd alles al geleverd in Den Boomgaard. Wij wachten intussen niet meer op de hogere overheden. Er is maar één manier om je als gemeente echt te wapenen tegen dit virus en dat is zelf handelen", aldus Reekmans.

Meest gelezen