Radio 2

Graffiti als eerbetoon aan zorgverleners: “Laat het een blijvende herinnering zijn”

Naast applaus, paaseieren en witte lakens krijgt het zorgpersoneel appreciatie van graffiti-artiest Massi uit Schepdaal. Hij maakt op de gevel van een drankencentrale een graffiti-kunstwerk waar de zorgverleners afgebeeld worden als superhelden. 

“Het is een ode aan alle mensen die momenteel in de zorgsector werken”, zegt graffiti-artiest Massi die eigenlijk Jurgen Massagé heet. De graffiti-artiest uit Schepdaal maakte zijn werk op de gevel van een drankencentrale. Op de schildering zien we enkele dokters en verpleegkundigen met een superheldenlichaam. “Deze mensen zijn dé helden van dit moment en verdienen ook eens een eerbetoon.”

De zorgverleners zijn dé helden van het moment

Massi haalde zijn inspiratie voor de muurschildering van een collega-artiest uit Turkije. “Het ontwerp is niet het mijne, het is van iemand die ik volg op sociale media. Het is een Turkse artiest die collages maakt met foto’s. Ik heb het omgezet in mijn eigen stijl. Ik heb het dan aan de drankenhandel gevraagd en die was meteen akkoord. De eigenaar van de muur is zeer tevreden en heeft toch niet meteen de intentie om dat te verwijderen na de lockdown. Ik denk dat het zijn bedoeling is dat het een blijvende herinnering zal zijn.”

Meest gelezen