Hamstereninmechelen.be trok al 12.000 unieke bezoekers

De website hamstereninmechelen.be heeft sinds de winkels dicht moesten al 12.000 unieke bezoekers getrokken. Op de website bieden al 68 Mechelse handelaars hun diensten aan. Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken nam het initiatief toen winkels verplicht gesloten werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Meteen na het sluiten van de winkels is handelaars- en horecavereniging Mechelen MeeMaken begonnen met hamstereninmechelen.be. Al 68 handelaars zijn mee in het project gestapt. Intussen hebben die samen 12.000 aparte bezoekers getrokken. Op de website staan ook 15 horecazaken die afhaalgerechten aanbieden.

Een snoepwinkel houdt zijn webshop zelfs maar een half uur per dag open, omdat de bestellingen anders niet bij te houden zijn.
Geert Milis

De bezoekers komen niet alleen kijken maar ook kopen, zegt Geert Milis, de voorzitter van Mechelen MeeMaken: "Het blijkt een succes te zijn. We horen dat niet alleen van kledingwinkels, maar ook van bijvoorbeeld bloemenwinkels. Er zelfs een snoepwinkel die zijn webshop maar een half uur per dag openhoudt, omdat hij anders de bestellingen niet kan bijhouden."

Nog meer webshops op komst

Het aanbod zal ook nog groter worden: "Heel wat handelaars zijn volop bezig met het ontwerpen van een webshop. We helpen ze daar ook bij om die in de komende week ook op de website te kunnen zetten. 

Op de etalages van de winkels in de Mechelse binnenstad kleeft er vanaf vandaag ook een grote sticker om de website bekend te maken. Ook veel zaken die geen of nog geen webshop hebben, doen uit solidariteit mee.

Ook de stad Antwerpen lanceerde deze week een gelijkaardige website voor Antwerpse handels- en horecazaken. 

Meest gelezen