Heropstart poetsdienst OCMW Tremelo: "90 procent van het cliënteel vraagt erom"

Vanaf dinsdag 14 april zal de poetsdienst van het OCMW van Tremelo heropstarten. Volgens de gemeente wil 90 procent van de cliënten opnieuw gebruik maken van de poestdienst. Gezondheid en veiligheid van het personeel en de cliënten staan uiteraard voorop.

Sinds de start van de coronacrisis besliste de gemeente Tremelo om het poetspersoneel van het OCMW thuis te houden uit vrees voor besmetting. Maar vanaf dinsdag kunnen ze weer aan de slag, dat laat de gemeente weten in een persbericht: “We ervaren dat we sinds de start van de coronacrisis nu veel meer zicht hebben op wat veilig kan gebeuren en wat niet. Mits het volgen van de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen we de hulp laten doorgaan op de meest veilige manier.”

Veiligheidsmaatregelen

Het poetspersoneel moet zich wel aan een aantal maatregelen houden. Zo moeten ze geregeld hun handen wassen, sowieso voor en nadat ze poetsen. Er moet anderhalve meter afstand zijn tussen de cliënt en de poetshulp. Als het mogelijk is, gaat de cliënt liefst in een andere ruimte zitten. Wanneer blijkt dat er een personeelstekort is, zullen de meest hulpbehoevende cliënten voorrang krijgen. De bestaande cliënten krijgen de komende dagen meer informatie over hoe de poetsdienst concreet zal heropstarten.

Meest gelezen