Ieper geeft gezinnen waardebonnen om na de crisis uit te geven bij lokale handelaars

Alle Ieperse gezinnen zullen van de stad een waardebon krijgen die ze kunnen besteden in de lokale winkels. De bon is een steuntje voor wie nu tijdelijk minder verdient, maar moet ook de economie weer een duwtje geven zodra de crisis voorbij is. 

Elk Iepers gezin zal een bon krijgen van 25 euro en tien euro extra per gezinslid. Wie alleenstaand is zal dus 25 euro krijgen, een gezin met twee kinderen kan rekenen op 55 euro. De geldigheidsdatum van de bon zal wel beperkt zijn, zegt schepen voor Economie Diego Desmadryl (Open Ieper).

"De bedoeling is echt wel om na de crisis zo snel mogelijk weer veel mensen naar de lokale handelaars te lokken, zodat daar weer centen binnenkomen en die vlotter kunnen herstarten." 

Het staat alle handelaars vrij om al dan niet aan de actie deel te nemen en er eventueel nog extra voordelen of acties aan te koppelen, maar niemand wordt verplicht. De stad trekt in totaal 700.000 euro uit, voor de bonnen maar ook voor andere initiatieven om de economie en het toerisme weer aan te zwengelen zodra de crisis voorbij is.

Meest gelezen