Limburgse voetballers Nordin Jackers en Zinho Vanheusden steunen rusthuizen en Jessa Ziekenhuis

Ook de Limburgse voetballers leven mee met de slachtoffers van het nieuwe coronavirus. Zo zet Kevin De Bruyne in Engeland met andere Belgische spelers uit de Premier League een inzamelactie op. In Limburg zijn er onder meer initiatieven van Nordin Jackers van Waasland-Beveren en Zinho Vanheusden van Standard. 

Nordin Jackers, ex-Racing Genk en nu doelman bij Waasland-Beveren, postte gisteren zelf een bericht en foto op zijn instagrampagina: "Gisteren heb ik een attentie laten bezorgen aan 410 bewoners van de rusthuizen in Lanaken. Ik hoop op deze manier deze mensen een hart onder te riem te steken in deze moeilijke tijd. Pasen zonder familie, ik hoop dat dit nooit meer hoeft te gebeuren en we vanaf nu beseffen hoe waardevol de kleine dingen in het leven zijn. Ik wens iedereen een goede gezondheid, probeer op je eigen manier te genieten van deze paasdagen."

(lees verder onder de foto)

Zinho Vanheusden,  voetballer bij Standard, schonk 10.000 euro uit eigen zak aan het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Zijn ploegmaats bij Standard gaven geld  aan de Luikse ziekenhuizen maar Vanheusden koos voor het ziekenhuis in Hasselt omdat zijn vader daar werkt als logistiek bediende. Met de gift gaat het ziekenhuis 25 tablets aankopen. Die zijn bedoeld voor de corona-afdelingen in het ziekenhuis zodat de patiënten daar toch contact kunnen hebben met hun familie. 

 

Meest gelezen