Videospeler inladen...

Ondanks corona toch feest in woonzorgcentrum: buren en familie vieren de 105-jarige Julienne

Het zijn barre tijden in woonzorgcentra en dan is jarig zijn zonder familie niet altijd prettig. Julienne Possemiers uit Antwerpen is vandaag 105 geworden. En het werd voor haar toch een heuglijke dag.  De buurtbewoners van het woonzorgcentrum Vinck-Heymans kwamen deze voormiddag op straat om haar verjaardag te vieren. 

Julienne wist niet goed wat ze zag vanmorgen, toen ze uit haar raam keek in het woonzorgcentrum. De hele straat is versierd met ballonnen en vlaggetjes. Familie, personeel en buurtbewoners zingen en klappen voor haar. 105 wordt ze, maar ze overleefde al twee wereldoorlogen, èn de Spaanse griep, dus deze coronacrisis zal wellicht ook wel lukken: "Ik voel mij nog goed. Alles doet pijn. Alles is versleten".

Blij dat ik mijn 'bomske' van dichtbij eens zie, en dat het goed met haar gaat

Pascale Pétein, kleindochter

Ook voor kleindochter Pascale was het een speciaal moment, want zij heeft haar 'bomske' al enkele weken niet meer gezien. "Ik ben blij dat ik haar eens van dichtbij kon zien, en dat het goed met haar gaat".

Aperitief en taart, vanachter glas

Maar feest of niet, de coronamaatregelen moeten ook hier gevolgd worden. Bewoners, personeel en familie moeten afstand houden.  Vanmorgen was er al een feestelijk ontbijt. Dan volgden nog aperitief en taart. Kleindochter Pascale zit op het terras. En vanachter het raam, heft ze het glas samen met de jarige Julienne.

Bekijk de video uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen