Weggewaaide papegaai Flavie is veilig terug bij baasje in Sint-Niklaas: “Ik ben beginnen wenen toen ik haar zag”

De vermiste papegaai Flavie is na 2 weken terug bij haar baasje. Anja De Nil was radeloos toen het dier verdween na een hevige wind. Na een emotionele oproep en een affichecampagne is de vogel nu terecht: “Plots stond de politie voor de deur met een blauwe doos, ik zag Flavie meteen zitten”, zegt Anja dolgelukkig.

Papegaai Flavie is terug! Na twee weken zijn Anja De Nil en haar rode edelpapegaai Flavie terug herenigd. Het diertje verdween op 28 maart. Anja was toen buiten en er was hevige wind, ze vermoedt dat Flavie over de afsluiting is gewaaid. 

Verwoede zoektocht

Nadat papegaai Flavie verdwenen was, startte Anja onmiddellijk een zoekactie op. Ze gebruikte sociale media, de radio, de krant en plakte ook de straat vol affiches. “Sint-Niklaas hing echt vol met affiches, ik heb er nog meer dan 70 liggen die ik nog ging ophangen”, legt Anja De Nil uit.

“Ik stond op het punt om de televisie erbij te halen. Want het moeilijke vandaag is dat je nu bijna niet buiten mag en er zo weinig sociaal contact is. Daardoor was het moeilijk om mensen aan te spreken en Flavie terug te vinden.” Maar gelukkig kreeg Anja toch goed nieuws.

Blij weerzien

Papegaai Flavie is weergekeerd! De politie vond het diertje en bracht hem naar Anja. “Ik denk dat ik nog nooit zo snel beneden was! Ze hadden een grote blauwe kist bij zich, die deden ze open en ik zag Flavie meteen zitten”, vertelt een aangedane Anja, “ik ben direct beginnen wenen en haar kusjes geven. We zijn beide echt mega blij.”

kasto80

Meest gelezen