Videospeler inladen...

Voor het eerst in ons land: politie Kortrijk neemt auto in beslag van man die maatregelen aan zijn laars lapt

Voor het eerst in ons land heeft de politie de auto in beslag genomen van iemand die zich niet aan de coronamaatregelen houdt. Het gaat om een jongeman van 21 die in Wervik woont en geen officiële reden had om naar Kortrijk te rijden. De politie had hem al een paar keer verwittigd en hem ook al vijf pv's gegeven, maar hij weigerde te luisteren.

De jongeman van 21 woont in Wervik en kwam vaak rondhangen met zijn vrienden in Kortrijk. De politie had hem al een paar keer verwittigd dat het om een niet-essentiële verplaatsing ging. Toch wou de jongeman niet luisteren. "Hij kwam op systematische basis naar Kortrijk om samen met zijn vrienden doelloos met het voertuig rond te rijden", zegt Philippe Devriendt van de politiezone Vlas.

"Hij trekt zich niets aan van de coronamaatregelen. Hij heeft al vijf keer een proces-verbaal gekregen. Hij zal vermoedelijk door het parket vervolgd worden als recidivist. Zijn straf zal dus zwaarder zijn dan de oorspronkelijke 250 euro. Los daarvan hebben we op bevel van de burgemeester zijn auto in beslag genomen. Die auto blijft bij ons zolang de coronamaatregelen van kracht zijn."

Bekijk hieronder de beelden in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen