Rapper moet Anderlechtse jongeren motiveren om in hun kot te blijven

De gemeente Anderlecht lanceert een sensibiliseringscampagne om ervoor te zorgen dat inwoners zich aan de coronamaatregelen blijven houden. Vooral jongeren zondigen nog wel eens tegen regels zoals het samenscholingsverbod of de verplichte sociale afstand, klinkt het.

"Het is een preventieve campagne", vertelt schepen van Jeugd Elke Roex (SP.A). "Het is niet zo dat we plots een sterke stijging van inbreuken op de maatregelen zien."
Op straat komen er affiches en de gemeente verspreidt ook foto's en video's met tips op verschillende sociale mediakanalen. "Hoe langer de semi-lockdown duurt, hoe meer we mensen moeten blijven vragen om respect te hebben voor de regels. We willen hen ook positieve ideeën geven over wat ze in hun huis kunnen doen. Zo toont de Brusselse rapper Ico hoe hij muziek maakt in zijn keuken zodat jongeren daardoor geïnspireerd kunnen raken", aldus Roex.

Wie vragen heeft over het coronavirus of over de maatregelen kan op weekdagen tussen 8u30 en 17u terecht op het gemeentelijke nummer 02/430.69.39.

gemeente Anderlecht

Meest gelezen