Radio 2

Supermarkt in Etterbeek lanceert ‘Safety-Cube’ waarin klanten zich kunnen ontsmetten

Een Carrefourwinkel in Etterbeek lanceert de ‘Safety-Cube': een mobiele container waar klanten door moeten lopen vooraleer ze de winkel in kunnen. Daar wordt je gevraagd om je kar, winkelmand en handen te ontsmetten. Het gaat om een proefproject. 

“Een aantal medewerkers is gestresseerd om elke dag in de winkel te komen werken”, zegt  communicatiedirecteur Aurelie Gerth van Carrefour. “Ze komen natuurlijk in contact met heel veel klanten. We weten niet wie corona heeft en wie niet, je kan ook drager zijn zonder symptomen. Dus hoe meer veiligheidsmaatregelen we kunnen nemen voor onze medewerkers, hoe beter. Ook voor onze klanten, zeker de ouderen, die bezorgd zijn als ze hun inkopen moeten doen. Hoe meer we de mensen kunnen geruststellen en ontsmetten, hoe beter voor iedereen.” 

We kunnen de klanten moeilijk verplichten, maar we raden het wel sterk aan
Aurelie Gerth

De winkelketen kan de klanten natuurlijk niet verplichten om gebruik te maken van de veiligheidscontainer, maar ze raden het wel aan. “Het wordt sterk aanbevolen en door te werken met deze container wordt het heel duidelijk waar je terechtkan. Het is al heel moeilijk om het te omzeilen. Er zit ook iemand in de container die de klanten aanspreekt. De veiligheid en gezondheid van onze klanten is natuurlijk enorm belangrijk.”

Proefproject

Het idee is pas vorige week zaterdag bedacht. Het gaat voorlopig om een proefproject zegt Aurelie Gerth: “We gaan kijken wat goed werkt of wat beter kan en waar nodig gaan we het aanpassen. Als het goed functioneert, gaan we het idee ook uitrollen naar andere winkels.” De eerste reacties van de klanten vanmorgen waren volgens de communicatiedirecteur alvast positief.

Meest gelezen