Voetbalclub KVC Haacht : "Rock Werchter annuleren, betekent ook voor ons geen centen"

Als Rock Werchter geannuleerd wordt, zullen heel wat verenigingen uit Werchter en omstreken dat in hun portemonnee voelen. Ook voetbalclub KVC Haacht die parking The Hive uitbaat. "Zolang we officieel niks weten, gaan we door met de voorbereidingen voor het festival."

De kans dat Rock Werchter deze zomer doorgaat, is ontzettend klein. Er wordt verwacht dat de Nationale Veiligheidsraad volgende week een streep trekt door de grote zomerfestivals. Pech voor de festivalgangers en de organisatie, maar zeker ook voor de verenigingen in de buurt, die er een aardige cent mee verdienen. Voetbalclub KVC Haacht bijvoorbeeld die parking The Hive uitbaat. "Ieder jaar bewaken wij de parking met zo'n 70 vrijwilligers. Officieel weten we nog niks en dus zijn we nog altijd volop bezig met de voorbereidende werken", vertelt Paul Delcon, die al bezig is met teams samen te stellen. "Ik vermoed dat het festival niet doorgaat, maar ik wil niet voor een voldongen feit komen te staan, moest het toch doorgaan."

Als Rock Werchter toch doorgaat, zal het volgens Paul niet makkelijk worden om vrijwilligers te vinden. "Op zo'n festival is het moeilijk om aan social distancing te doen. Ik wil ook niet aan mensen vragen om te komen werken, als het niet allemaal veilig is. Bovendien komen er zeer veel nationaliteiten naar Rock Werchter. De veiligheid van mensen moet primeren."

Geen beginkapitaal

"Onze voetbalclub rekent ieder jaar op het geld dat we met Rock Werchter verdienen", zegt Paul. "Twee jaar geleden hebben we er een nieuwe kantine mee gezet en dit jaar wilden we het gebruiken om onze voetbalvelden te vernieuwen."

KVC Haacht is lang niet de enige vereniging of club die rekent op de inkomsten van het festival. "Elke vereniging in Haacht en Werchter doet mee en haalt er geld uit." Voor KVC Haacht belooft het nieuwe voetbalseizoen moeilijk te worden. "We hebben ook al veel geld verloren door geannuleerde toernooien. Wij starten in augustus zonder beginkapitaal."

Meest gelezen