Hans Put

Zorgpersoneel in Beringen krijgt opleiding van Artsen Zonder Grenzen: "Veel kunnen leren van collega's in Italië en Spanje"

Artsen zonder Grenzen gaf vanmiddag een opleiding rond hygiëne en beschermende maatregelen aan het zorgpersoneel van woonzorgcentrum Prinsenhof in Koersel in Beringen. De bedoeling is vooral om rationeel te leren omgaan met het gebrek aan voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Het zorgpersoneel van de woonzorgcentra kan alle hulp gebruiken. Daarom waren de dokters van Artsen zonder Grenzen vandaag aanwezig in woonzorgcentrum Prinsenhof in Koersel voor een opleiding rond hygiëne en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Eigen ervaring

"We leren de mensen vooral wat ze moeten doen als er een groot tekort is", legt Wiet Vandormael van Artsen zonder Grenzen uit. "We leren hen rationeel om te gaan met persoonlijk beschermingsmateriaal in een omgeving die gevaarlijk is voor de patiënt en verzorger. Wij hebben die ervaring zelf al kunnen opdoen bij onze collega's in Spanje, Italië en Hongkong." 

Vandormael was ook onder de indruk van een initiatief van enkele dokters in opleiding die vrijwillig helpen bij het uitvoeren van de testen in het rusthuis. Die testen worden uitgevoerd bij het personeel en bij de bewoners. "Dat is een zeer interessant initiatief waar wij zeer blij mee zijn en dat wij alleen maar kunnen toejuichen." 

Meest gelezen