Videospeler inladen...

Daklozen in Gent krijgen nu document om te bewijzen dat ze dakloos zijn

De stad Gent geeft daklozen voortaan een document waarmee ze aan de politie kunnen bewijzen dat ze dakloos zijn. De stad doet dat om te voorkomen dat mensen die dakloos zijn door de politie beboet worden omdat ze te lang op eenzelfde plek blijven zitten. 

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven, maar voor daklozen ligt dat moeilijk. Ze zitten soms urenlang op een bankje en worden nu vaak weggestuurd door de politie.

In Gent willen ze dat voortaan anders aanpakken: het stadsbestuur geeft een document aan daklozen dat ze dan kunnen tonen aan de politie. “Onze politiemensen spreken nu voortdurend mensen aan die neerzitten op een bankje en vragen hen om te vertrekken en verder te wandelen", zegt schepen voor sociaal beleid Rudy Coddens (SP.A).

"Voor daklozen is dat niet evident. Vandaar deze maatregel: als ze het document voorleggen, zal de politie daar begrip voor opbrengen en hen laten uitrusten. Uiteraard moeten ze wel, net zoals iedereen, de regels rond social distancing respecteren."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen