Nog nooit zoveel Belgische nummers in De Zwaarste Lijst van Studio Brussel, Metallica opnieuw op één

Nog nooit stonden zoveel Belgische artiesten en Belgische nummers in De Zwaarste Lijst, de lijst met de 66 zwaarste gitaarplaten volgens de Studio Brussel-luisteraars. Voor het vijfde jaar op rij prijkt "Master of Puppets" van Metallica helemaal bovenaan. Nieuw op nummer twee staat Channel Zero met "Black Fuel". Vervolledigt de top drie: Tool met "Schism".

Zeven artiesten van eigen bodem pronken in De Zwaarste Lijst dit jaar: Channel Zero, Amenra, Brutus, Steak Number Eight/STAKE, Fleddy Melculy, King Hiss en PSYCHONAUT. Met in totaal 12 nummers kleurt bijna 20 procent van de lijst Belgisch. 

In de top tien vinden we vier Belgen. Channel Zero komt met "Black Fuel" de top 3 binnen, als hoogst genoteerde Belg op plaats 2. Amenra is met "A Solitary Reign" - van plaats 36 naar plaats 7 - de hoogste stijger in De Zwaarste Lijst. Brutus komt de top 10 binnen met "All Along", van plaats 18 naar plaats 8. Het nummer stond in 2017 voor het eerst in de lijst op plaats 60. Steak Number Eight gaat van plaats 11 naar plaats 10 met "The Sea is Dying".

Maar Metallica blijft onklopbaar. Voor het vijfde jaar op rij stemden de Studio Brussel-luisteraars massaal "Master of Puppets" tot beste metal-nummer. Ook "One", "Fade to Black", "Nothing Else Matters", "Enter Sandman" en "For Whom The Bell Tolls" staan in de lijst. Daarmee is Metallica de meest voorkomende band met 6 nummers. 

Dit is de top tien van dit jaar:

  1. 'Master of Puppets' – Metallica
  2. 'Black Fuel' – Channel Zero
  3. 'Schism' – Tool
  4. 'Fear of the Dark' – Iron Maiden
  5. 'Chop Suey' – System of a Down
  6. 'Killing in the Name' – Rage Against The Machine
  7. 'A Solitary Reign' – Amenra
  8. 'All Along' – Brutus
  9. 'Ace of Spades' – Motörhead
  10. 'The Sea is Dying' – Steak Number Eight

De hele lijst is terug te vinden op de website van Studio Brussel

Meest gelezen