Drukke tijden voor afvalophalers: tot 40% meer afval buitengezet 

De afvalophalers in de provincie Antwerpen hebben het extra druk sinds er maatregelen tegen corona gelden. Dat zeggen de verschillende intercommunales die in de provincie instaan voor het ophalen en verwerken van afval. IOK in de Kempen spreekt zelfs over 30 tot 40 procent meer afval. 

We zetten met z'n allen meer afval buiten. Dat blijkt uit een rondvraag bij de afvalintercommunales in de provincie Antwerpen. In deze tijden met coronamaatregelen zorgt dat voor extra werkdruk voor de afvalophalers. Volgens IOK in de Kempen gaat het zelfs over 30 tot 40 procent meer afval. Ook de glascontainers zijn opvallend goed gevuld. 

 

We zitten met het fenomeen van opgeruimde kelders, zolders, kasten en dergelijke meer.

Bieke Van Baelen - Igean

Bij Igean, in de Antwerpse rand, merken ze dat de rondes van de ophalers veel langer duren dan normaal. "Het is voornamelijk groenafval", zegt Bieke Van Baelen van Igean: "Het is natuurlijk de periode van het jaar dat mensen sowieso meer in de tuin werken en dat zal nu nog meer zijn met de paasvakantie ook. Maar daarnaast zien we ook meer restafval. We zitten met het fenomeen van opgeruimde kelders, zolders en kasten en dat is traditioneel meer restafval dat mensen aanbieden."

De heropening van de recyclageparken vorige week verliep in de provincie Antwerpen zonder grote problemen. In de stad Antwerpen blijven die parken wel nog gewoon dicht.

Meest gelezen