foto: Radio 2

Glasbollen puilen op veel plaatsen uit

Op heel wat plaatsen zijn de glasbollen overvol. Mensen droppen de glazen flessen en bokalen dan maar rond de bollen. Maar het kan nog een tijdje duren voor alles wordt opgeruimd.

Mensen zitten deze dagen met heel wat glas omdat de recyclageparken lang dicht waren en omdat mensen nu thuis meer consumeren. Maar veel extra ophalingen om het glas op te ruimen zijn op dit moment niet mogelijk, zegt Ilse Luypaerts van Limburg.net: "De leveranciers die het glas komen ophalen zitten ook met zieken. Ze doen hun best om hun gewone rondes te rijden, maar ze kunnen niet snel inspelen op de extra klachten die ze krijgen." Ook textielcontainers worden minder snel leeggemaakt dan voor de coronacrisis. 

De oplossing is simpel, volgens Luypaerts. "We vragen om begrip en vragen dat mensen hun glas en textiel tijdelijk toch thuis bewaren, tot na de coronacrisis."

Meest gelezen