Bruzz

Laatste fase werken E40 Sint-Stevens-Woluwe: "Omleidingen tussen 21u en 5u 's ochtends"

De komende drie weken worden de verlichtingspalen van het knooppunt Sint-Stevens-Woluwe afgebroken en vervangen door LED-exemplaren. En dat betekent 's nachts drie weken omrijden. "Maar de werken zijn daar dan wel voorbij", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de afgelopen jaren al 22.000 verlichtspalen vervangen door LED-verlichting. Het knooppunt Sint-Stevens-Woluwe is als laatste aan de beurt. Anton Decoster: "Vandaag beginnen we met het verwijderen van de betonnen verlichtingspalen aan de lus tussen de E40 en de Ring rond Brussel. In Sint-Stevens-Woluwe is dat." De vervanging van die lichten is nodig, omdat ze energiezuiniger zijn en langer meegaan. "En zo hoeven ze dus minder vaak vervangen te worden". 

"Omleiding goed aangeduid"

De werken gebeuren tussen 21 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends. En dat betekent dat het verkeer moet omrijden. Decoster: "Automobilisten die op de E40 rijden en de binnen- of buitenring willen nemen, moeten via het op- en afrittencomplex in Evere . Dus wat verder rijden en terugkeren. Het verkeer voor de luchthaven, zal langs de Leuvensesteenweg, Haachtsesteenweg of Woluwelaan moeten gaan." 

Wegen en Verkeer voegt er aan toe dat de omleidingen goed zijn aangegeven.  

Meest gelezen