Radio 2

Kerk Zuurbemde brandt gratis kaarsjes: "Laat maar weten via WhatsApp of mail"

In deze vreemde tijden, hebben we misschien nog meer nood aan een kaarsje branden in de kerk. Dat is helaas niet mogelijk, of toch niet op de gewone manier. In Glabbeek kunnen mensen een sms, WhatsApp of mailtje sturen met de vraag om een kaars te branden én de reden ervoor. 

"We hebben sinds paaszondag al meer dan 20 kaarsjes aangestoken", vertelt Gert Janssens van de parochies in Glabbeek. Hij merkte op Facebook dat heel wat dorpsgenoten zich zorgen maken in deze coronatijden. Zo kwam hij op het idee. "Concreet kunnen mensen mij een smsje, WhatsApp of mail sturen met de reden waarom ze een kaarsje willen. Die berichten druk ik dan af en leg ik onder een kaars in de Sint-Catharinakerk van Zuurbemde. Uiteraard verwijder ik namen of verwijzingen naar personen. Het is echt anoniem." 

Die zorgen lopen vaak een beetje in dezelfde lijn: "Het gaat over corona, over mensen die in het ziekenhuis liggen of geconfronteerd worden met sterfgevallen."

We hebben ook een gebedsgroep van vrijwilligers die extra bidden.

Wie niet genoeg heeft aan een kaarsje kan nog een stapje verder gaan. "We hebben ook een gebedsgroep van vrijwilligers die extra bidden.  Ik geef die briefjes dan aan hen. Uiteraard nog steeds anoniem. Zij lezen die, en zullen dan bidden voor de intentie van de kaars. De reden zeg maar. " 

Wil je graag een kaarsje laten branden? Stuur dan een berichtje of een mail naar Gert Janssens via 0474/72 14 82 en  samensterk@kerkglabbeek.be. Ook mensen van buiten Glabbeek mogen dat doen. 

Meest gelezen