Belga

Waarnemend gouverneur Carlier over lakse omgang met maatregelen: "We bepalen zelf hoe lang dit zal duren"

Waarnemend gouverneur Michel Carlier roept op tot meer burgerzin en  gezond verstand. Hij richt zich in de eerste plaats naar de mensen die het afgelopen weekend nonchalant omgingen met de coronamaatregelen. Over heel de provincie moest de politie optreden en boetes uitdelen voor niet-essentiële verplaatsingen en samenscholingen. 

Een rondvraag bij de politiezones leert dat de Limburgse politie tijdens het paasweekend meerdere mensen op de bon moest slingeren omdat ze zich niet hielden aan de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. De agenten hebben ook de indruk dat mensen het moeilijker krijgen om de regels te gehoorzamen. 

Hier en daar was zelfs een café open terwijl toch heel duidelijk is dat dat niet mag. Dat stoort me
Michel Carlier, waarnemend gouverneur Limburg

Michel Carlier, waarnemend gouverneur, betreurt die vaststellingen. "We hebben inbreuken gezien waarvan je makkelijk kan zeggen dat ze niet door de beugel kunnen. Er waren tijdens het weekend verschillende gevallen van samenscholingen. Hier en daar was er zelfs een café dat toch open was. Dat zijn toch zaken waarvan je maar al te goed weet dat het niet mag. Dat vind ik vreemd en dat stoort me wel." 

Zelf verantwoordelijk

Carlier roept op om ons gezond verstand te gebruiken als we naar buiten gaan. "Als je ziet dat het ergens druk is, maak daar dan een grote bocht omheen of ga ergens anders naartoe." Carlier vraagt om je ervan bewust te zijn van wat kan en wat niet kan, want dan is er geen probleem. 

Vele mensen verlangen naar het moment dat  de maatregelen versoepelen.  Maar daar zijn we zelf verantwoordelijk voor zegt, Carlier. "De grote vraag is hoe lang dit nog gaat duren, maar het antwoord is eigenlijk heel gemakkelijk. Ik denk dat ieder van ons bepaalt hoe lang dit duurt. We zien aan de cijfers dat we goed bezig zijn. Laat ons dit alsjeblieft volhouden en laten we de dingen waarvan we wéten dat het niet mag,  achterwege. "  

Meest gelezen