Videospeler inladen...

Zes doden in Mississippi door tornado, huizen opgetild met bewoners nog binnen

In de Verenigde Staten is een tornado door de zuidelijke staten Arkansas, Mississippi en Louisiana getrokken. Mississippi werd het zwaarst getroffen. Daar zijn zes mensen omgekomen toen de tornado hun woningen optilde terwijl de bewoners nog binnen waren. 

Meteen daarna volgden hevige wind en stortregens die de ellende nog vergrootten. Honderden daklozen herstelden in de gietende regen hun daken en gevels, of klopten aan bij de overheid voor tijdelijk onderdak.

Door de quarantainemaatregelen tegen het coronavirus verliep de opvang van bewoners die dakloos werden eerder chaotisch. Mensen kregen eerst geen schuilplaats aangeboden, later werden dan toch ruimtes geopend maar werd gevraagd mondmaskers en handschoenen te dragen en ontsmettingsmiddel te gebruiken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen