Videospeler inladen...

99-jarige Brit met looprek op stap voor het goede doel

Sommige mensen maken voettochten naar bedevaartsoorden, deze man zette een actie op poten in zijn eigen tuin. Als dank voor een geslaagde medische ingreep wilde de 99-jarige Brit Tom Moore geld doneren aan het ziekenhuis dat hem had verzorgd. Nadien besloot hij het perspectief te verbreden en het geld te schenken aan de strijd tegen het coronavirus in zijn land. Het succes blijkt overweldigend. 

Na een succesvolle kankerbehandeling en een geslaagde heupoperatie was de 99-jarige Tom Moore aan een uitdaging toe. De oorlogsveteraan vatte het plan op elke dag met zijn looprek 10 rondes van zijn tuin af te leggen, en dat 10 dagen lang, alles samen 2,7 kilometer. Met die actie hoopte hij 1.000 Britse pond bijeen te krijgen voor het ziekenhuis waar hij zo goed was verzorgd.

Maar onlangs zette hij het initiatief in een nieuw, breder perspectief: een inzamelingsactie voor de behandeling van covid-19-patiënten. Het succes is onverhoopt groot: de teller staat na 7 dagen stappen op meer dan 1.172.000 Britse pond, of 1.350.000 euro.

Moore hoopt donderdag 16 april de laatste meters af te leggen. “Denk erom: morgen wordt een mooie dag, morgen wordt het beter. Zo heb ik het altijd bekeken,” zegt hij in een interview met de Britse omroep BBC. 

Bekijk hier de beelden en fragmenten van een interview met Tom Moore: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen