Atomium

Atomium hijst "Dank u"-vlag: teken van solidariteit en dankbaarheid van elke Belg voor zorgsector

Sinds het begin van de lockdown knipperen elke avond om 20u duizenden lichtjes aan het Atomium om het personeel in de zorgsector een warm hart toe te dragen. En vanaf vandaag wappert er ook een "Dank u" -vlag om de nationale steun te benadrukken.

Op het Atomium, het meest Belgische gebouw van Brussel, wappert vanaf  vandaag een "Dank-u"- vlag.  De vlag zal tijdelijk de kleuren vervangen van de landen die gerepresenteerd worden sinds 1958. Door de vlag 100 meter hoog te hijsen, wil het Atomium symbolisch de gedachten, de solidariteit en de dankbaarheid van elke Belg benadrukken voor het medische personeel en verpleegkundigen die ons door deze onzekere tijden heen loodsen.

Het Atomium werd gebouwd als een symbool van humanisme, van vooruitgang en hoop en is al meer dan 60 jaar een plek van collectieve herinneringen. Met de vlag wil het Atomium elke Belg een warm hart toedragen.

Meest gelezen