"Sommigen proberen toch de grens met Nederland over te steken om te gaan shoppen"

De politiediensten in de provincie Antwerpen hebben het voorbije paasweekend heel wat mensen beboet die zich niet aan de corona-maatregelen hielden. In Antwerpen werden 148 mensen beboet, van wie de helft omdat ze een niet-essentiële verplaatsing deden. Ook aan de grens met Nederland werden boetes uitgeschreven. “Sommige mensen proberen, ondanks het verbod, toch nog in Nederland te gaan shoppen”, zegt Patrick De Smedt van Politiezone Grens.

In ons land zijn de coronamaatregelen nog steeds van kracht. Niet-essentiële verplaatsingen zijn verboden en buiten dien je voldoende afstand te houden van anderen. Die regels worden niet altijd gerespecteerd en daardoor werden er in de provincie Antwerpen tijdens het paasweekend heel wat boetes uitgeschreven.

In stad Antwerpen werden zo’n 148 mensen beboet. Bijna de helft van die vaststellingen gaat over niet-essentiële verplaatsingen. Twaalf personen werden bestuurlijk aangehouden, omdat ze meerdere keren betrapt werden door de politie terwijl ze de regels niet naleefden.

Shoppen in Nederland

In de regio Turnhout zijn het voorbije weekend 75 boetes uitgeschreven. Aan de Mellevijver werden heel wat mensen betrapt die er lagen te zonnen.

In Kalmthout, Wuustwezel en Essen heeft de politiezone Grens 25 pv’s uitgeschreven, waarvan zes onmiddellijk hun boete moesten betalen. Het zijn vooral mensen die de grens met Nederland probeerden over te steken. “Vaak worden die mensen aangehouden, omdat ze niet-essentiële verplaatsingen doen”, zegt Patrick De Smedt van politiezone Grens. “Mensen proberen om toch in Nederland te gaan shoppen, omdat bepaalde winkels daar wel open zijn. Een enkeling probeert dan weer de grens over te steken om een weekendje op vakantie te gaan.”

Meest gelezen