Eerste patiënt opgenomen in schakelzorgcentrum in Landen

In Landen is dinsdag de eerste patiënt opgenomen in het schakelzorgcentrum in de Villa op domein 't Park. Het centrum vangt niet-Covid-19-patiënten op die medisch gezien het ziekenhuis mogen verlaten, maar nog niet naar huis kunnen.

Dit centrum is bedoeld als bijhuis van het schakelzorgcentrum bij de Broeders Alexianen in Tienen en vangt enkel niet-Covid-19-patiënten op die medisch gezien het ziekenhuis mogen verlaten, maar nog niet naar huis kunnen. In het Tiense schakelzorgcentrum verblijven op dit ogenblik 11 coronapatiënten.

Er is hard gewerkt om het centrum operationeel te maken
Stadsbestuur Landen

De stad Landen wijst in een mededeling op de grote solidariteit onder de bevolking met het schakelzorgcentrum op zijn grondgebied. "Zo is er hard gewerkt om het centrum operationeel te maken. Bovendien hebben er zich maar liefst 70 vrijwilligers, onder wie verzorgenden en verpleegkundigen, aangeboden om het centrum mee te ondersteunen", aldus het stadsbestuur.

Meest gelezen