Guido Belcanto maakt coronalied om fans hart onder de riem te steken

Zanger Guido Belcanto heeft een nummer gemaakt over het nieuwe coronavirus. Op die manier wil hij zijn fans een hart onder de riem steken. Guido zelf laat het allemaal niet te veel aan zijn hart komen: "Ik geniet van de natuur en heb nog nooit zoveel tijd gehad om boeken te lezen."

"Het idee om een coronalied te maken kwam van een fan", zegt Belcanto.  "Geert Gerlo heeft me het idee aan de hand gedaan om op de tonen van "Helena" van Hugo Raspoet "Corona" te zingen. Hij heef een ruwe tekst gemaakt, die ik wat heb aangepast." Voor Guido is het een unieke samenwerking. "Het was eigenlijk niet de bedoeling dat dit nummer op de radio gespeeld zou worden. Ik schreef het alleen maar om mijn volgers op Facebook een hart onder de riem te steken."

Guido maakt zich niet te veel zorgen over het coronavirus. "Ik verblijf al sinds begin maart in Frankrijk, in de Pyreneeën.  President Macron kondigde gisteren aan dat de coronamaatregelen verlengd worden tot 11 mei. Maar dat vind ik niet erg. De natuur is hier prachtig en ik heb nog nooit zoveel tijd gehad om boeken te lezen en muziek te maken."

Meest gelezen