"F.C. De Kampioenen" krijgt eigen versie van Monopoly

Het bekende gezelschapsspel Monopoly krijgt nu ook een "F.C. De Kampioenen"-jasje, een speciale versie volledig in het teken van de populaire VRT-reeks. Het originele spelconcept blijft behouden, maar de locaties worden aangepast naar de typische Kampioenenlocaties. 

In het spel zal je bijvoorbeeld het veld van de Kampioenen kunnen kopen of het café van Pascalleke, in plaats van de traditionele straten. De stations worden vervangen door de bekendste vervoersmiddelen uit de reeks, zoals het bolleke van Mark. En als je een kanskaart trekt, maak je kans om met Nero een hondenshow te winnen. Het geld komt dan weer niet van de bank, maar uit de clubkas.

Ook de traditionele nutsbedrijven op het spelbord zijn aangepast. Als eerbetoon aan de onlangs overleden Johny Voners, de acteur die Xavier speelde in de tv-reeks, wordt een van de vakjes ingevuld als dagschotel. Het andere vakje moet nog ingevuld worden en daarvoor kunnen de fans kiezen uit 8 typische versnaperingen van de personages, onder meer de Boma-worst of de porto van Carmen maken kans. Stemmen kan online tot en met 20 april.

Het spel zelf zal vanaf dit najaar te verkrijgen zijn in de winkel. 

Meest gelezen