Kardinaal Jozef De Kesel laat zich tijdelijk vervangen wegens ziekte

Kardinaal Jozef De Kesel (72) laat zich tijdelijk vervangen aan het hoofd van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en de Belgische bisschoppenconferentie, omdat hij kampt met gezondheidsproblemen. Het is geen coronabesmetting. Hij zal wellicht enkele weken buiten strijd zijn.

"Een geneeskundige behandeling is zopas opgestart. Die maakt het hem onmogelijk zijn taken te blijven uitoefenen in deze periode van wellicht een aantal weken", luidt het in een persbericht.

De bisschoppenconferentie wordt tijdelijk geleid door de permanente raad van de conferentie. Die bestaat uit de bisschoppen Guy Harpigny en Johan Bonny en de secretaris-generaal Herman Cosijns.

De leiding van het aartsbisdom Mechelen-Brussel is tijdelijk toevertrouwd aan de drie hulpbisschoppen Jean-Luc Hudsyn, Jean Kockerols en Koen Vanhoutte en de vicaris-generaal kanunnik Etienne Van Billoen.

Meest gelezen