Radio 2

104-jarige Liesbeth uit Nieuwkerken krijgt verjaardagsapplaus achter het raam

Een verjaardag vieren in tijden van corona is niet evident. Zeker ook niet voor de 104-jarige Elisabeth Goossens uit Nieuwkerken bij Sint-Niklaas. Toch kon ze deze middag genieten van een hartverwarmend applaus, van achter het raam van het woonzorgcentrum.

Elisabeth is de oudste bewoner van de 12 woonzorgcentra van Zorgpunt Waasland. Bijna 10 jaar geleden, toen ze nog 94 jaar was, nam ze haar intrek in het woonzorgcentrum Populierenhof. En vandaag wordt ze 104 jaar. Oorspronkelijk was er een groter feest gepland voor haar verjaardag, maar dat zal later ingehaald worden. De vrouw kreeg op deze speciale dag een mooie bos bloemen en een taart voor alle bewoners. Maar misschien wel het allerbelangrijkste: ze kreeg ook een groot applaus. 

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Een groot applaus

De Nieuwkerkenaars zijn bijzonder fier op hun Elisabeth 'Liesbeth'. En Liesbeth heeft altijd graag in haar geliefde Nieuwkerken gewoond. Na haar huwelijk woonde ze enkele maanden in de buurt van Haasdonk, maar ze verhuisde al snel terug naar de plek waarvan ze hield. Omdat Liesbeth zo populair is circuleerde een oproep op de Facebookgroep van Nieuwkerken om Elisabeth aan het woonzorgcentrum te komen feliciteren.

Elisabeth kon natuurlijk niet naar buiten gezien de huidige coronamaatregelen, maar kwam heel even aan het raam kijken en luisteren naar het applaus. Gelukkig is de dame nog steeds in goede gezondheid en geniet ze nog van de bezoekjes van haar dochter en kleinzoon. Door het feit dat fysiek contact nu niet mogelijk is belt haar dochter elke dag en één keer per week kan ze haar familie ook via een videoapplicatie zien.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen