Foto: Radio 2

Om tulpen te bekijken hoef je de grens niet over: Nederlandse tulpen trekken veel kijklustigen in het Waasland

In het Waasland liggen enkele tulpenvelden, die gepacht worden door Nederlandse tulpenkwekers. Ze laten de bloemen staan, om dan later de bollen te oogsten. Tijdens het afgelopen paasweekend hadden de velden veel bekijks, met respect voor social distancing.

In het noorden van het Waasland vonden amateurfotografen en fietsers de voorbije paasdagen opnieuw massaal de weg naar de tulpenvelden. Onder andere in de Rode Moerpolder en de Koningskieldrechtpolder in Meerdonk (Sint-Gillis-Waas) staan de tulpen weer volop in bloei.

Gevoelig voor ziektes

Het zijn Nederlandse boeren die elk jaar enkele velden huren bij plaatselijke boeren om er tulpenbollen te kweken.  Omdat tulpen zeer gevoelig zijn voor ziekten, kunnen de kwekers maar om de zes à zeven jaar op hetzelfde perceel tulpen planten. Daarom steken de Nederlandse kwekers de grens over om in ons land velden te pachten.

Lees verder onder de foto

Foto: Radio 2

Enkel voor de bollen

De enorme bloemenvelden zorgen voor een kleurenpracht in het landschap. De fel gekleurde tulpenvelden vallen al van kilometers ver op. De bloemen blijven staan tot ze uitgebloeid zijn, want het is de kwekers enkel te doen om de bollen.

Met het mooie weer hielden heel wat fietsers dit weekend even halt om van de bloemenpracht te genieten. En ze hielden zich daarbij netjes aan de sociale afstand die ons wordt opgelegd door de coronamaatregelen. Op één plek, aan de Groenendijk in Sint-Gillis-Waas, konden voorbijgangers ook zelf tulpen knippen en voor enkele eurocenten meenemen.

kasto80

Meest gelezen