Online chatsessie om buurtbewoners in te lichten over rioleringswerken in Stabroek

Agentschap Wegen en Verkeer gaat bewoners in Stabroek via een online chatsessie inlichten over de geplande rioleringswerken. Die starten volgende week maandag. Normaal zou er een bewonersvergadering georganiseerd worden, maar die kan door de coronamaatregelen niet doorgaan.

Volgende week starten er belangrijke rioleringswerken in Stabroek. Die zullen een jaar voor overlast zorgen. Aanstaande maandag beginnen de eerste werken tussen Laageind en de Abtsdreef. Meteen wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd vanaf de A12 tot aan de Kleine Molenweg.

Omdat het Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur de bewoners en handelaars zo goed mogelijk wil informeren over de start van de werken, waren bewonersvergaderingen gepland. Die kunnen door de coronamaatregelen niet doorgaan. Ze worden nu vervangen door een online chatsessie.

Hoe werkt het?

De chatsessies worden op donderdag 16 en vrijdag 24 april georganiseerd en duren telkens 50 minuten. Voor elke sessie wordt een specifiek aantal bewoners uitgenodigd, aangezien elke sessie overeenstemt met een bepaalde zone waar de werken zullen plaatsvinden.

Elke inwoner krijgt op voorhand een uitnodiging voor de chatsessie toegestuurd via mail. Indien je je op het bepaalde tijdstip niet kan deelnemen, kan je ook een andere chatsessie bijwonen. Tijdens dat gesprek kunnen buurtgewoners vragen stellen of hun bezorgdheden uiten. Experts van Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur zullen die dan beantwoorden.

Meest gelezen