Politieagenten applaudisseren voor huis Marc Van Ranst

Politieagenten in Willebroek hebben gisterenavond geapplaudisseerd aan het huis van viroloog Marc Van Ranst. Ze wilden hem een eerbetoon brengen voor zijn werk de afgelopen weken. Van Ranst zelf was niet thuis, maar zijn vrouw en zoon wel en ze waren verrast met het bezoek.

Viroloog Marc Van Ranst is de laatste weken niet meer van het televisiescherm weg te denken. Hij geeft in meerdere programma’s uitleg over het coronavirus en de genomen maatregelen. Om hem te bedanken voor het harde werk, gingen de politieagenten uit Willebroek applaudisseren voor zijn huis.

“Ik mis papa”

Van Ranst zelf was niet thuis, maar zijn vrouw en zoon wel en die waren blij met het applaus. Zij missen hem deze dagen enorm. “Mijn man werkt altijd hard, maar de laatste weken heeft hij nog een tandje bijgestoken”, zegt Erna Smets. Ook zoon Milo ziet zijn papa niet vaak. “Ik mis hem heel erg en probeer hem dan ook elke dag te bellen. Als hij thuis is, doen we altijd iets kleins samen. Veel tijd heeft hij niet, want mijn papa wordt vaak gebeld.”

Meest gelezen