#izoisolatie: creatieve Russen in quarantaine bootsen schilderijen na

In Rusland hebben kunstliefhebbers een creatieve manier gevonden om met de quarantaine om te gaan. In de strijd tegen de verveling beelden ze schilderijen uit en posten die in een groep op Facebook of op Twitter. Het resultaat mag er wezen! Bekijk hieronder de beste creaties.

Het idee om kunst na te bootsen komt overgevlogen uit Nederland. Op Instagram posten verveelde maar vindingrijke Nederlanders al sinds het begin van de quarantaine foto's waar ze schilderijen nabootsen. Bekijk het hier.

Maar het fenomeen is nu dus ook tot in Rusland geraakt. Met de hashtag #izoisolatie (izo is een Russische afkorting voor "beeldende kunst") publiceren ook Russische creatievelingen de meesterwerken - en hun foto's. 

Een greep uit het aanbod:

Dit koppel nam "American Gothic" van de Amerikaanse schilder Grant Wood uit 1930 onder handen:

Een coronaversie van "Het Zwarte Vierkant" van Kazimir Malevitsj uit 1915:

Deze dame maakte haar versie van "The Soul of the Rose" van John William Waterhouse uit 1908:

Ook "Meisje met de Parel" van Johannes Vermeer uit 1665 is een van de favorieten:

En natuurlijk kunnen ook Russische schilders niet ontbreken. "Ivan de Verschrikkelijke en zijn zoon Ivan op 16 november 1581" van Ilja Repin uit 1883 zit hier in een nieuw jasje:

Voor wie er zich ook aan wil wagen, de Facebookgroep vindt u hier. Er zijn wel enkele regels. Enkel recente foto's, die gemaakt zijn in quarantaine worden aanvaard. Fotoshop is niet toegelaten. Kleur- en helderheidscorrecties mogen wel. En, om gepubliceerd te worden moet u zich ook aan de wet van de Russische Federatie houden. 

Meest gelezen