Meer dan de helft van bewoners woonzorgcentrum Zonnewende in Aartselaar blijkt besmet met coronavirus

In woonzorgcentrum Zonnewende in Aartselaar is meer dan de helft van de bewoners besmet met het nieuwe coronavirus. Al 14 bewoners zijn gestorven de afgelopen week. Ook 1 op de 3 personeelsleden is besmet, inclusief de eigen dokter van het woonzorgcentrum.

Omdat er steeds meer mensen ziek werden, besloot het centrum om zelf te testen. De resultaten waren verrassend: 98 bewoners testten positief, meer dan 60 negatief.

Sommigen zijn er erg aan toe, maar toch is lang niet iedereen die positief heeft getest ook echt ziek. Ongeveer de helft van alle bejaarden die besmet zijn, blijken geen symptomen te hebben. "En sommige symptomen zijn dan weer anders dan verwacht zoals enkel buik- en darmklachten", zei burgemeester Sophie De Wit (N-VA) in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen.

"Het zijn heel droevige cijfers, waar je van schrikt", aldus De Wit. "Toch zijn er volgens de artsen bemoedigende signalen, zij vermoeden immers dat van de mensen die negatief hebben getest, een groot deel al corona heeft gehad."

Ook 1 op de 3 personeelsleden blijken besmet te zijn met het nieuwe coronavirus, inclusief de dokter van het centrum. Wie ziek is, wordt vervangen door verplegers van het Rode Kruis en een thuiszorgdienst. 

Meest gelezen