Sint-Pieters-Leeuw wil lokale horeca steunen met de "Vergader na in onze Leeuwse horeca"-bon 

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil aan elke vereniging in de gemeente een waardebon van 100 euro schenken. Bedoeling is dat de verenigingen, na de coronacrisis, met die bon vergaderen in een plaatselijke horecazaak en zo dus de horeca steunen. 

Al een maand lang zijn alle horecazaken in ons land dicht, zo ook in Sint-Pieters-Leeuw waar er zo'n 30 lokale horecazaken zijn. Voor veel horecaondernemers een zware financiële dobber. "Het is niet gemakkelijk" geeft Sandra Bovri van restaurant De Koetsier toe. "Maar we kunnen er niets aan veranderen, dus is het belangrijk dat we naar de toekomst kijken om te zien wat we daar kunnen doen om de geleden verliezen een beetje goed te maken." 

Met de  bon kunnen verenigingen vergaderen in lokale horecazaken en die zo steunen

Jeroen Tiebout, gemeenteraadslid (N-VA)

Ook het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw kijkt naar de toekomst en wil de lokale horecazaken helpen door een “Vergader na, in onze Leeuwse horeca”-bon te lanceren voor de 100 jeugd-, sport- en cultuurverenigingen in de gemeente. "Met de bon, ter waarde van 100 euro, kunnen de verenigingen na de coronacrisis vergaderen in onze lokale horecazaken om die te steunen", zegt gemeenteraadslid Jeroen Tiebout (N-VA). "Dit is een win-win. De meeste verenigingen vergaderen sowieso elke maand en krijgen nu een zetje om dat te gaan doen in een aangenaam kader. De horecazaken krijgen zo uitzicht op groepen klanten, die na hun vergadering waarschijnlijk nog even napraten met nog een extra consumptie. Zo heeft iedereen al iets om naar uit te kijken na de coronacrisis.”

Mooi initiatief maar hopelijk in de toekomst nog meer projecten

Sandra Bovri, restaurant De Koetsier

De horeca-uitbaters reageren alvast positief op het voorstel van het gemeentebestuur: "In deze tijden zijn alle kleine beetjes welkom", zegt Sandra Bovri van De Koetsier: "Wij zijn dan ook heel blij met dit initiatief al hopen we in de toekomst samen te kunnen zitten met het gemeentebestuur om te kijken wat we nog meer kunnen doen voor alle lokale handelaars hier. Wie weet kunnen we wel een groot evenement of zo organiseren." 

Meest gelezen