Radio 2

Bezorgde traiteur uit Zaventem levert gratis krantje bij maaltijden om senioren niet te vergeten

Supermarkten hebben de afgelopen maand een flinke omzet gedraaid. Maar ook traiteurzaken draaien goed. Bij traiteur André Claessens in Zaventem is het superdruk. En toch, André maakt zich zorgen over z'n klanten die nog amper buitenkomen. Voor senioren die niet op internet zitten is hij zelfs met een krant begonnen met verhalen uit de buurt.

Traiteur André Claessens uit Zaventem heeft nog geen klant minder sinds deze coronacrisis.  In deze moeilijke tijden waarin hij toch veel kommer en kwel tegenkomt, krijgt hij heel veel aanvragen. De maaltijden gaan voor 95 procent naar senioren die thuis zijn in de regio Leuven-Brussel-Mechelen.

Maar we hebben nog alles onder controle zegt Claessens: "Onze vaste medewerkers kloppen meer uren dan anders, en voor de rest is er het systeem van de flexies en studenten. Door de quarantaine zijn die meer beschikbaar omdat scholen alleen online of zelfs geen leerstof meer aanbieden. Er moeten dus extra uren geklopt worden omdat er meer maaltijden gemaakt moeten worden." 

Gratis krantje bij de maaltijden

En zo komt het dat er dagelijks veel maaltijden geleverd worden aan senioren die geïsoleerd zijn van hun kinderen of kleinkinderen. "Daarom kwamen we op het idee om bij de maaltijden een krantje te verdelen om de mensen te informeren met onder meer de mogelijkheden van thuiszorg, je vindt er mopjes in terug, kruiswoordraadsels, leuke verhalen, bewegingstips enzovoort."

Het uitgeven van het krantje wordt door heel wat senioren en hun familie positief onthaald: "Als je een actieve werkende mens bent, dan ben je waarschijnlijk ook vertrouwd met het internet, maar voor vele ouderen is dat niet meer zo. Niet iedereen weet zo maar wie er aan huis komt voor bepaalde diensten, en dan is zo'n krantje helemaal niet uit de mode", zegt Claessens.

Meest gelezen