De politie controleert op niet-essentiële verplaatsingen.

Verplaatsingen buiten eigen gemeente nemen weer toe: +31 procent op Pasen tegenover twee weken geleden

Uit cijfers van de telecomoperatoren blijkt dat er vorige zondag, op Pasen, 31 procent meer mensen waren die zich buiten hun gemeente begaven, in vergelijking met twee weken geleden, op 29 maart. De ministers Philippe De Backer (Open VLD) en Maggie De Block (Open VLD) vinden dat gevaarlijk, maar willen niet vooruitlopen op de beslissing van de Veiligheidsraad morgen. 

Minister Philippe De Backer (Open VLD), die verantwoordelijk is voor de coronataskforce, heeft begrip voor de zonnekloppers, maar waarschuwt ook: “Het waren twee zonnige weekends op een rij, ik begrijp dat, maar het is toch belangrijk om afstand te bewaren en de hygiënische maatregelen in acht te nemen, en vooral in uw kot te blijven.”

Bekijk hieronder een bijhorende reportage uit "Het Journaal" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Morgen beslist de Veiligheidsraad van experten en regeringen of de coronamaatregelen verlengd worden. Minister De Backer voelt de bui al hangen: “Deze cijfers tonen dat we er nog niet zijn.”

Ook minister van Volksgezondheid Maggie De Block is niet verwonderd dat meer mensen naar buiten willen met dit goede weer, en ook zij wijst erop dat dat gevaarlijk kan zijn, maar zij wil er nog geen conclusies aan verbinden voor de Veiligheidsraad van morgen: ”Het aantal mensen dat nieuw wordt opgenomen (in de ziekenhuizen, nvdr) gaat maar heel langzaam naar beneden. Dan moeten wij adviezen krijgen: zijn wij al in staat om nu maatregelen terug te schroeven of is dat nog te vroeg?”

Bekijk hieronder de reactie van minister De Block in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen