Woning boven café uitgebrand in Tienen

In Tienen is rond 18 uur brand uitgebroken in een pand boven café De Wolmet. De bewoonster raakte tijdig buiten. De woning zelf is wel beschadigd en onbewoonbaar. De oorzaak is nog onduidelijk.

"De brand is ontstaan aan de achterkant van het gebouw, maar is dan overgeslagen naar het dak", zegt burgemeester Katrien Partyka van Tienen. "Het dak is beginnen smeulen en dat zorgde voor heel wat rookontwikkeling.  De brandweer was snel ter plaatse en er raakte niemand gewond. De bewoonster van het huis en de aanpalende woningen konden tijdig naar buiten", zegt de burgemeester nog.

De bewoonster kan de nacht doorbrengen bij familie en voor de toekomst wordt samen met de stad gezocht naar een oplossing. In het huis waren ook 14 honden aanwezig. De dieren zijn ondergebracht bij particulieren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meest gelezen