Woonzorgcentrum 't Spelthof in Binkom zwaar getroffen door corona: "Maar veel bewoners voelen zich intussen weer een stuk beter"

In woonzorgcentrum 't Spelthof in Binkom bij Lubbeek hebben 52 van de 65 bewoners positief getest op het coronavirus. De afgelopen weken zijn er 14 mensen overleden, vermoedelijk aan de gevolgen van het virus. Het woonzorgcentrum kreeg voorlopig nog geen testkits van de overheid, dus besloot huisdokter Filip Charlier op eigen houtje om iedereen te laten testen.

"Intussen zijn de eerste testresultaten bekend. Daaruit blijkt dat er 46 bewoners positief hebben getest op covid19 en 6 patiënten zijn met symptomen opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast testten 13 mensen negatief op het virus en zij zitten nu volledig geïsoleerd van de besmette bewoners. Dat blijft nog zeker zo tot eind deze week", vertelt dokter Charlier.

Samen eten is het beste medicijn voor de bewoners die getroffen zijn door corona. 

 

De bewoners die besmet zijn geraakt, maar zich intussen weer goed voelen of geen klachten meer hebben, mogen sinds kort weer samen eten. "De eetlust bij veel bewoners was sterk achteruit gegaan. Enerzijds door de ziekte, maar ook door de isolatie," zegt Charlier. "Intussen hebben die mensen een tijdelijke immuniteit opgebouwd en kunnen ze weer samen eten. Dat uurtje samen eten, is gewoon het beste medicijn voor deze bewoners. Hun borden worden weer leeg gegeten", voegt dokter Charlier eraan toe. Het personeel van het woonzorgentrum werd wél door testkits van de overheid getest. Die resultaten volgen in de loop van de week.

Meest gelezen