Radio 2

40 bewoners van Leuvense woonzorgcentra besmet

In de Leuvense rusthuizen Booghuys en Edouard Remy zijn 40 mensen besmet met het coronavirus. Het gaat om de testen die vorige vrijdag werden afgenomen.  In die twee woonzorgcentra samen zijn al 20 bewoners overleden aan het virus.

Nu de rusthuizen weten wie besmet is en wie niet, worden beide groepen van elkaar gescheiden.  Het dodental in beide woonzorgcentra is ondertussen opgelopen tot vijftien in het Booghuys en vijf in Edouard Remy. Maar er is ook goed nieuws te melden want  enkele van de besmette bewoners zijn inmiddels weer aan de beterhand. Besmette personeelsleden krijgen de keuze tussen ofwel zeven dagen thuis in quarantaine verblijven, ofwel op een COVID-afdeling werken.

Bij de testen die vrijdag afgenomen werden van personeelsleden van Booghuys bleek vijf procent besmet. Dat is te danken aan de gerichte aanpak en de inspanningen van de medewerkers, zegt Leuvens schepen Bieke Verlinden (SP.A): "Dat is een bemoedigend resultaat. We hebben heel snel en heel sterk ingezet op hygiëne, zowel naar de bewoners als naar de personeelsleden. En die strikte aanpak heeft gewerkt in de verdere verspreiding van het virus."

Meest gelezen