AB InBev

AB InBev schenkt ethanol aan apothekers in Vlaams-Brabant

De proefbrouwerij van AB InBev in Leuven produceert wekelijks ongeveer 500 liter ethanol. Die ethanol is afkomstig uit de alcoholvrije bieren en wordt geschonken aan de apothekers van Vlaams-Brabant. Zij maken er dan weer handgel en ontsmettingsmiddel voor de zorgsector mee. 

De proefbrouwerij van AB InBev  is de plek waar alle bierinnovaties getest worden.  De productielijn is nu opgestart om op weekbasis ongeveer 500 liter ethanol  te produceren. "We hebben alles in het werk gesteld om onze destillatiekolom zo snel mogelijk op te starten", zegt Vanessa Valles, brouwerijmanager van de Leuvense proefbrouwerij. "We hebben ook alle nodige goedkeuringen op het vlak van accijnzen en veiligheid. We zijn dan ook zeer tevreden dat we op die manier ons steentje kunnen bijdragen en we onze lokale gemeenschap kunnen ondersteunen.” 

De nood is hoog, want ethanol is enorm schaars geworden
Nathalie Engelborghs, Brabants Apothekers Forum

AB Inbev doneert de ethanol integraal aan de apothekers in Vlaams-Brabant zodat zij er handgel en ontsmettingsmiddel van kunnen maken voor de zorgsector.  En de nood is hoog, dat bevestigt Nathalie Engelborghs van het Brabants Apothekers Forum: “Wij krijgen vaak vragen binnen omtrent de beschikbaarheid van ethanol, wat enorm schaars is tegenwoordig. Onze apothekers zijn enorm dankbaar dat AB InBev dit soort solidaire projecten op poten zet.”

Meest gelezen