Belgaimage

Antwerpse handjes worden tijdelijk "gulle handjes"

De stad Antwerpen heeft met Antwerpse handjes een bijzonder bekend streekproduct. De koekjes en de pralines worden nu tijdelijk omgedoopt tot "gulle handjes". Per verkocht doosje gaat er 1 euro naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen (UZA).

De Antwerpse handjes kan je bij heel wat bakkers in Antwerpen kopen. Je vindt ze in de vorm van een koekje met amandelschilfers. Daarnaast bestaan er ook chocoladen versies met en zonder vulling. Zo is er ook een vulling met Elixir d'Anvers.

De handjes zijn het symbool van de vriendschap, maar vandaag kunnen we mekaar geen handen meer geven. 

Leo Kuylen

"De handjes zijn al jaren het symbool van de vriendschap, maar vandaag kunnen we elkaar geen hand meer geven", zegt Bruno Kuylen van de Antwerpse bakkersfederatie. "Daarom wilden we net met die Antwerpse handjes iets doen. Van elk doosje dat we nu verkopen, wordt er 1 euro afgegeven. Zo kunnen we de zorgsector ondersteunen, die dat vandaag zeker nodig heeft."

Voorlopig doen er al 20 bakkers mee, maar de actie is vandaag nog maar gestart en ze loopt tot 30 juni. Het ingezamelde geld gaat naar het UZA dat er medische apparatuur en beschermingsmateriaal mee kan kopen. 

Meest gelezen