Brugge stopt met Gezellemuseum

In Brugge gaat het Guido Gezellemuseum dicht, na bijna honderd jaar. Er kwamen te weinig bezoekers: in 2018 gemiddeld negen per dag, vorig jaar veertien per dag.

Tien jaar geleden werd het Guido Gezellemuseum nog gerenoveerd. Maar het lukte niet om meer bezoekers te lokken. En daarom vindt het stadsbestuur het niet meer verantwoord om het geboortehuis van de dichter nog langer als museum open te houden.

Maar de band tussen het huis en de dichter blijft bestaan. Cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V): "We zullen er blijven aan herinneren dat Gezelle in dat huis gewoond en gewerkt heeft. We blijven hem daar als dichter eren maar niet meer in een museale opstelling. Het zal meer informatief en educatief gebeuren. Daarom komen er wisselende exposities en evenementen. De tuin moet een ontmoetingsplaats worden."

Meest gelezen