Burgemeester Wingene tegen (beperkt) bezoek in woonzorgcentra: "Er bestaat geen compromis voor het coronavirus"

Burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) van de gemeente Wingene is niet te spreken over de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om onder strenge voorwaarden toch weer beperkt bezoek toe te laten in de woonzorgcentra. Hij vindt het risico te groot. 

Mensen in de woonzorgcentra mogen van de Nationale Veiligheidsraad dan toch weer bezoek krijgen. Zij het van 1 iemand die ze op voorhand hebben gekozen en die al minstens 2 weken vrij is van symptomen die mogelijk op corona  wijzen. Ondanks die strikte voorwaarden krijgt de maatregel veel kritiek. Niet het minst van burgemeester Hendrik Verkest van Wingene:  "Ik begrijp dat er in de woonzorgcentra veel mensen zijn die psychisch lijden omdat ze hun familie al weken niet meer hebben gezien. Maar ik verkies psychisch lijden boven fysiek overlijden. Er bestaat geen compromis voor het coronavirus.  Als we vandaag al staan waar we staan, dan is dat te danken aan de inspanningen van de verplegers, de artsen en de verzorgers. En ik vind dat we voor die inspanningen respect moeten tonen." 

Ik verkies psychisch lijden boven fysiek overlijden 

Hendrik Verkest, burgemeester van Wingene

Toch een verbod in Wingene?

De burgemeester wil er alles aan doen om in zijn gemeente toch een verbod op te leggen om mensen in woonzorgcentra te bezoeken. Hij zal daar donderdag over samenzitten met de verantwoordelijken van die centra in Wingene. Eén daarvan, Amphora, is zwaar door het virus getroffen.

Meest gelezen