Algemeen Ziekenhuis Diest

Eerste coronapatiënt in ziekenhuis Diest mag intensieve zorg verlaten: "Geeft ons energie om verder te doen" 

In het Algemeen Ziekenhuis van Diest mag vandaag de eerste patiënt de dienst intensieve zorg verlaten. "Dit is een opsteker voor het hele team", zegt verpleegster Sylvia Hellemans. Op dit moment liggen er nog vijf patiënten op de Covid19-afdeling in Diest.

"De 67-jarige man heeft 14 dagen aan een beademingstoestel gelegen", vertelt verpleegster Sylvia Hellemans. "Stelselmatig konden we de beademing afbouwen en dat is goed geëvolueerd. Daarom mag hij nu verder herstellen op een andere afdeling."

Psychisch zijn het zware dagen, een succesverhaal geeft ons een positieve boost

Sylvia Hellemans, AZ Diest

Het is het eerste succesverhaal in het AZ Dienst en dat is een grote opsteker voor het het hele team. "Dit geeft ons coronateam positieve energie om verder te doen en zo ook de andere patiënten die er liggen verder te helpen", vertelt Sylvia. "Psychisch zijn het enorm zware dagen en dan zo'n succesverhaal geeft ons een boost." 

Revalidatie

De 67-jarige man ligt misschien niet meer op intensieve zorg, er wacht hem wel nog een lange revalidatie. "De man gaat nu naar een gewone afdeling en daar wachten hem nog een lang genezingsproces en revalidatieperiode alvorens hij naar huis mag", besluit Sylvia.

Meest gelezen