Woonzorgcentrum Campus Cecilia

Gezonde bewoners in quarantaine in woonzorgcentrum in Alken: "Dat is efficiënter"

Woonzorgcentrum Cecilia in Alken plaatst de gezonde bewoners in quarantaine om ze te beschermen tegen het coronavirus. Dat komt door het hoge aantal besmettingen in het rusthuis. 52 procent van de bewoners is besmet met het virus. Van het personeel is 44 procent besmet.

Normaal gaan besmette bewoners van rusthuizen in afzondering, maar in woonzorgcentrum Cecilia in Alken draaien ze dat systeem noodgedwongen om. "Het is efficiënter om de gezonde mensen in quarantaine te plaatsen", zegt Roel Eerlingen, directeur van vzw Integro. Dat is de groep van acht rusthuizen waar Campus Cecilia bij hoort.  

"Het is logistiek makkelijker om de enkele bewoners die negatief testten niet te laten deelnemen aan het gemeenschapsleven", legt Eerlingen uit. "De bewoners die positief getest hebben, laten we verzorgen door het personeel dat ook positief testte. De gezonde bewoners krijgen verzorging van het personeel dat negatief getest heeft." 

Meest gelezen